A Miss Green filozófia

A Miss Green oldalt azzal a céllal hoztam létre, hogy minél több embernek megmutassam, hogyan találhatja meg az utat a világ legegyszerűbb táplálkozási formájához, ami ezzel a három szóval leírható:

rolunk1

Fő célom az egészséges táplálkozás, a finomítatlan, friss, szezonális, adalékanyag-mentes alapanyagokból készült ételek fogyasztásának népszerűsítése.
Jó lenne, ha minél többen megtapasztalnák, hogy ez az egyik legfontosabb eszköze az egészség megtartásának, vagy akár kialakult betegségek gyógyításának is.
A tudatos táplálkozás és a teljes értékű ételek fogyasztása hozzájárul, hogy egészséges és aktív életet élhessünk.
A jó hír, hogy mindezt lehet úgy csinálni, hogy ne kelljen lemondani az evés élvezetéről, a desszertekről és a rosé fröccsről sem!
Ezt én sem szeretném.

hirlevel-elso

Szeretnék hinni benne, hogy nem csak a szűk környezetemben látom kibontakozni azt a folyamatot, amely során egyre több embernek fontos a tudatos táplálkozás, megnézik milyen minőségű alapanyagot, hol, milyen forrásból vásárolnak.
Ha kipróbálod, hamarosan Te is tapasztalni fogod, hogy minél több valódi ételt fogyasztasz, annál inkább fordulsz a természetes alapanyagokból készült ételek felé, szemben a finomított, adalékanyagokkal teli élelmiszerekkel.

Megtapasztalhatod, hogy a friss és teljes értékű ételek fogyasztása másokat is kíváncsivá tesz és kipróbálásra, életmódváltásra ösztönöz.  Még olyanokat is, akikről talán sosem gondolnád, hogy nyitottak az újra és a változásokra. Lehet, hogy nekik épp Te fogod megadni a kezdő lökést. Velem is ez történt. Sok ismerősöm rengeteg kérdéssel bombáz a témában, sőt sokszor elküldik a fotóikat a legújabb turmixról, amit megittak reggelire. Ez is nagyon motiváló és ez az, ami életre keltette a MissGreen oldalt.

Mit kínál Neked a Miss Green oldal?

  • Információk, tippek, érdekességek, a valódi, teljes értékű ételekkel való  táplálkozásról, és arról a környezettudatos életformáról, melynek csak egy része a táplálkozás
  • Receptek, melyek gyorsan és könnyen elkészíthetőek.
  • Sok-sok információ a zöldturmixokról, és a rengeteg egészségre gyakorolt előnyös hatásukról, mert nálam a nagy váltás ezzel kezdődött és meg vagyok róla győződve, hogy sokan így lesznek ezzel, ha egyszer kipróbálják.

A receptekről

A legtöbb recept kevés és könnyen beszerezhető alapanyagot tartalmaz, melyekből gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek az ételek. Nem kell hozzájuk sem különleges konyhai tudás, sem extra konyhai felszerelés.

Néhány alapanyagot (pl. teljes kiőrlésű lisztek, köles vagy quinoa) lehetséges, hogy nem fogsz megtalálni egy átlagos élelmiszerboltban, de bioboltokban, egyes drogériákban, ahol élelmiszert is árulnak vagy nagyobb hipermarketekben már biztos, hogy beszerezhetőek.
Amire mindenképp szükséged lesz, az egy jó minőségű éles szakácskés – ez szerintem egyébként is alapvető, hogy egy konyhában megtalálható legyen, mert enélkül semmilyen főzésbe nem érdemes belekezdeni.
Ezenkívül még késes robotgépet és a zöldturmixokhoz egy nagyobb teljesítményű motorral (800 W) rendelkező turmixgépet használok rendszeresen.

Remélem, hogy az oldalon található információk, receptek, tisztítókúrák és életmód programok segítségével minél többen rátalálnak arra az útra, ami a természetes, tápláló, értékes tápanyagokkal teli étkezést és környezettudatos gondolkodást helyezi előtérbe annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket és az élet más területein is kiteljesedhessünk.

Vigh Alexandra

Mentés