Nyáron , ha meglátom a francia zöldbabot a piacon, mindig többet veszek belőle, mint amennyit felhasználok, így kisebb adagokban mélyhűtőbe is teszek belőle. Nagyon szeretem ezt a zöldséget, rengeteg recepthez használom levesektől köreteken át a tésztás ételekig.
Hozzávalók
- 200 gr francia (sötétzöld) zöldbab
- 200g zöldborsó (pucolva mért súly)
- 50g lágy, morzsolható kecskesajt
- 1 marék pirított sótlan mogyoró
- fél tk. chilipehely (elhagyható)
- fél csokor petrezselyem
Az öntethez
- 2 ek. estraszűz olivaolaj
- fél citrom leve
- 1 ek. magos mustár
- só, bors
- 1 ek. méz
Elkészítés
- A zöldbab végeit levágom, megmosom, félbe vágom a hosszabb darabokat. Lobogó, sós vízben a zöldborsóval együtt 4-5 percig blansírozom, majd azonnal jeges hideg vízzel leöblítem (megállítja a főzést).
- Közben összekeverem az öntet hozzávalóit.
- Egy nagy salátástálba teszem a lehűtött zöldségeket, gszórom a morzsolt kecskesajttal, mogyoróval, chilipehellyel, petrezselyemmel és az öntettel jól elkeverem.
- Tálalásihóg hűtőben tartom.