Chilis zöldbab kecskesajttal és mogyoróval

missgreen zoldbab mogyoro kecskesajt

Nyáron , ha meglátom a francia zöldbabot a piacon, mindig többet veszek belőle, mint amennyit felhasználok, így kisebb adagokban mélyhűtőbe is teszek belőle. Nagyon szeretem ezt a zöldséget, rengeteg recepthez használom levesektől köreteken át a tésztás ételekig.

Hozzávalók

  • 200 gr francia (sötétzöld) zöldbab
  • 200g zöldborsó (pucolva mért súly)
  • 50g lágy, morzsolható kecskesajt
  • 1 marék pirított sótlan mogyoró
  • fél tk. chilipehely (elhagyható)
  • fél csokor petrezselyem

Az öntethez

  • 2 ek. estraszűz olivaolaj
  • fél citrom leve
  • 1 ek. magos mustár
  • só, bors
  • 1 ek. méz

Elkészítés

  1. A zöldbab végeit levágom, megmosom, félbe vágom a hosszabb darabokat. Lobogó, sós vízben a zöldborsóval együtt 4-5 percig blansírozom, majd azonnal jeges hideg vízzel leöblítem (megállítja a főzést).
  2. Közben összekeverem az öntet hozzávalóit.
  3. Egy nagy salátástálba teszem a lehűtött zöldségeket, gszórom a morzsolt kecskesajttal, mogyoróval, chilipehellyel, petrezselyemmel  és az öntettel jól elkeverem.
  4. Tálalásihóg hűtőben tartom.

Légy Te az első, aki hozzászól