Mivel szinte minden este meleg ételt készítek itthon vacsorára, fontos, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban tudjam elkészíteni. Ilyen ez a citromos olívás csirkecomb is, amiben az a jó, hogy minden egy tepsiben készül. Talán nyáron az igazi amikor a koktélparadicsom édes és ropogós és a bazsalikomot a kertből vagy a teraszról lehet szedni, de természetesen bármikor elkészíthető.Tavasszal, amikor szezonja van, újburgonyával készítem.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 egész csirkecomb
- 2 szelet citrom
- 10-12 db apró burgonya
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10-15 szem olivabogyó
- friss bazsalikom
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- A csirkecombokat öblítsd le, töröld szárazra, sózd, borsozd.
- Önstd egy hőálló tál aljára az olívaolajat, tedd bele a csirkecombokat és süsd 180 fokos sütőben 20-25 percig.
- Amíg a csirkecombok sülnek, mosd le alaposan a burgonyát, vágd félbe mindegyiket és 25 perc után rakd a csirkecombok mellé. Jól forgasd meg a burgonyát az olívaolajban, a csirkét is locsold meg a kisült zsiradékkal. A citromszeleteket tedd a combok tetejére és told vissza a tálat a sütőbe.
- Amikor már kezd pirulni a csirke és a burgonya is, add hozzá a fürtös paradicsomot és az olivabogyót. 8-10 perc alatt a paradicsom kissé megpuhul, ekkor vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és tálald forrón.