Citromos olívás csirkecomb

missgreen_mediterran_csirkecomb

Mivel szinte minden este meleg ételt készítek itthon vacsorára, fontos, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban tudjam elkészíteni.  Ilyen ez a citromos olívás csirkecomb is, amiben az a jó, hogy minden egy tepsiben készül.  Talán nyáron az igazi amikor a koktélparadicsom édes és ropogós és a bazsalikomot a kertből vagy a teraszról lehet szedni, de természetesen bármikor elkészíthető.Tavasszal, amikor szezonja van, újburgonyával készítem.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 egész csirkecomb
  • 2 szelet citrom
  • 10-12 db apró burgonya
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10-15 szem olivabogyó
  • friss bazsalikom
  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A csirkecombokat öblítsd le, töröld szárazra, sózd, borsozd.
  2. Önstd egy hőálló tál aljára az olívaolajat, tedd bele a csirkecombokat és süsd 180 fokos sütőben 20-25 percig.
  3. Amíg a csirkecombok sülnek, mosd le alaposan a burgonyát, vágd félbe mindegyiket és 25 perc után rakd a csirkecombok mellé. Jól forgasd meg a burgonyát az olívaolajban, a csirkét is locsold meg a kisült zsiradékkal. A citromszeleteket tedd a combok tetejére és told vissza a tálat a sütőbe.
  4. Amikor már kezd pirulni a csirke és a burgonya is, add hozzá a fürtös paradicsomot és az olivabogyót. 8-10 perc alatt a paradicsom kissé megpuhul, ekkor vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és tálald forrón.

missgreen_mediterran_csirkecomb

Légy Te az első, aki hozzászól