Diós rozmaringos sült zöldség, akár tésztával

grill_zdsg_teszta

Gondolom mindenkinek ismerős a helyzet, amikor a hűtőben kissé sokféle zöldség halmozódott fel és kéne velük kezdeni valamit, mielőtt megromlanak vagy elveszítik frissességüket. Ilyenkor jön jól egy ilyen egyszerű recept. Szinte mindegy, hogy milyen zöldségek vannak kéznél, sütőben grillezve, ízlés szerint fűszerezve csak jó lehet a végeredmény!
Én simán megeszegetem magában is, akár friss zöldsalátához keverve, vagy lehet belőle tésztavacsora, zödséges rizses egytál, de hús mellé is mehet köretnek.

grill_zdsg

Diós rozmaringos sült zöldség

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb cukkini vagy padlizsán
  • 25 dkg sütőtök
  • 1 fej lilahagyma
  • 1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors
  • fél marék pucolt, száraz serpenyőben pirított dió
  • 2-3 ág rozmaring

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A zöldségeket a paradicsom kivételével vágd fel 3-4 cm-es darabokra.
  2. A zöldségeket rendezd el egy rétegben egy tepsin, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd és jól keverd össze, hogy a zöldségdarabokat bevonja az olaj. Dobd rá a rozmaring ágakat. Told be a sütőbe 15-20 percre. Ekkor add hozzá a koktélparadicsomokat is.
  3. Grillfokozaton süsd további 5-10 percig, amíg a zöldségek megpirulnak.
  4. Szórd meg a dióval és tálald forrón önálló ételként teljes kiőrlésű bagettel, tésztával keverve vagy húsok mellé köretként.

Légy Te az első, aki hozzászól