Főzz okosan – szűzérme pirított zöldségekkel

fozz_okosan_szuzerme

Folytatódjon a Főzz okosan sorozat, amiben olyan receptek jelennek meg, melyeket rövidebb hétvégi előkészülettel egy rohanós hétköznapi estén hazaesve is maximum 25-30 perc alatt el lehet készíteni.

Szójás gyömbéres szűzérme csíkok pirított zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db 50 deka körüli szűzérme
  • 2 cm gyömbér reszelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 teáskanál szezámolaj
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 1 db piros kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
  • 1 db sárgarépa vékonyan felszeletelve
  • 2-3 szál újhagyma karikákra vágva
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 marék sótlan mogyoró
  • friss koriander
  • 25 deka főtt jázmin rizs
  • 1 lime

Elkészítés

  1. A szűzérmét vágd fel vékony csíkokra. Egy wokban hevíts fel 2 evőkanál kókuszolajat, tedd bele a húst és folyamatos kevergetés mellett süsd 3 percig, majd tedd félre egy tálra.
  2. Hevítsd fel a maradék kókuszolajat, tedd bele az újhagyma felét, a gyömbért és a fokhagymát és pirítsd meg, de ügyelj rá, hogy ne égjen le. Add hozzá a sárgarépát és a kaliforniai paprikát, 2-3 percig pirítsd, majd add hozzá a szűzérme csíkokat. Öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, keverd el. Amikor jól átforrósodott, add hozzá a szezámmagot és a maradék újhagymát.
  3. Tálald a jázmin rizzsel és lime szeletekkel. A tetejét szórd meg apróra vágott mogyoróval.

Előkészítési idő 15 perc

Főzési idő: 10-15 perc

Nehézség: könnyű

Így készülj elő a hétvégén

A szűzérmét csíkozd fel,  ha nem a hét első napjaiban fogjátok elfogyasztani, akkor tedd mélyhűtőbe. Ha csak a hűtőben tárolod, tedd légmentesen záródó dobozba és önts rá napraforgó- vagy extraszűz olivaolajat. A jázmin rizst főzd meg, 2-3 napig biztonsággal eltartható a hűtőben.

fozz_okosan_szuzerme

A recept megjelenet az Éva magazin 2017. márciusi számában.

Légy Te az első, aki hozzászól