Grillezett kelbimbó gránátalmával

MissGreen kelbimbo granatalma

Az egyik legmegosztóbb téli zöldségfajta a kelbimbó, nem is csoda, mert hosszú ideig csak unalmasan önmagában párolva ette – aki ette. Pedig egy kis fantáziával sokféle izgalmas étel készíthető belőle. Én a legjobban sütőben, kevés olívaoljjal meglocsolva és megsütve szeretem, akár csak úgy magában is langyosan, snack-ként eleszegetve.
Ez a recept köretként vagy önálló könnyű fogásként is megállja  a helyét. Van egy ici- pici macera a tisztításával, de nem több, mintha apró burgonyát kellene meghámozni és feldarabolni.

A gránátalma és a pirított mogyoró kifejezetten jól áll a kelbimbónak!

Hozzávalók

  • 500g kelbimbó megtisztítva, a nagyobbak félbevágva
  • 2+2 ek. extraszűz olívaolaj
  • fél gránátalma magja
  • 2 ek. sótlan pirított mogyoró durvára törve
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. A megtisztított kelbimbót sütőpapírral bélelet tepsire teszem, meglocsolom 2 ek. olívaolajjal, sózom, borsozom és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt addig sütöm, amíg kívülről szép barnás színt kap, belül viszont még roppanós marad.
  2. Egy salátástálban összekeverem a megsült, langyosra hűlt kelbimbót a gránátalmával és a mogyoróval. Meglocsolom a citromlével elkevert maradék olívaolajjal és megszórom a petrezselyemmel. Ha kell sózom, borsozom és tálalom.

Légy Te az első, aki hozzászól