Hogyan segítenek a zöldturmixok az egészség megőrzésében?

missgreen_zoldturmix

A zöldturmixoknak számos egészségmegőrző és egészséget helyreállító hatása ismert.
Nézzünk párat:
1. Testúlycsökkenés természetes módon
A zöldturmix fogyasztással minden olyan alapvető dolgot magadhoz vehetsz ami a természetes, egészséges, biztonságos és tartós fogyáshoz kell. Hozzájutsz a megfelelő mennyiségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz, egészséges szénhidrátokhoz, rostokhoz és alacsony zsírtartalmú valódi, teljes értékű élelmiszerekhez. Pár hét elteltével észre fogod venni, hogy megszűnik a sóvárgásáod az egészségtelen, finomított élelmiszerek és gyorsételek iránt és rajongani fogsz a tiszta, igazi ételekért. Velem is ez történt. Én ugyan soha nem fogyasztottam gyorsételeket és alapvetően mindig is egészségesen táplálkoztam, de így is érezhető volt a változás.
A testúlycsökkentést hatékonyan segítő zöldturmix készítéséről itt olvashatsz további tippeket.

2. Megnövelt gyümölcs és zöldségfogyasztás
A nemzetközi szakmai ajánlások alapján napi 5-9 adag zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztunk ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket és megelőzzünk súlyosabb betegségeket. A zöldturmixok gyors és kényelmes módon szolgálják ezt a célt. A gyümölcsök édes, aromás íze jótékonyan eltakarja a zöldségek néha fanyarabb, kesernyésebb aromáját, amit sokan nem kedvelnek.
Itt bővebben olvashatsz a zöldlevelűek és zöldségek értékes tulajdonságairól.

3.  Megnövekedett rostbevitel
A zöldturmixok abban különböznek a gyümölcscentrifugával készülő gyümölcs- és zöldséglevektől, hogy itt minden rostot és a bennük lévő tápanyagot is elfogyasztjuk, így biztosítjuk a megfelelő emésztést.

4. Könnyebb emészthetőség
Azzal, hogy az alapanyagokat turmixoljuk, segítünk az emésztőrendszerünkek, hogy könnyebben dolgozza fel a zöldségeket és gyümölcsöket.

5. Csökken a sóvárgás a finomított élelmiszerek után
Zöldturmixok fogyasztásával csökken a gyorsételek, finomított élelmiszerek, cukros és sós ételek utáni sóvárgás. Észre fogod venni, hogy jobban vágysz majd zöldségekre, gyümölcsökre és egészséges snack-ekre mint bármikor gondoltad volna.

5.  Antioxidánsok bevitele
A zöldturmixoknak magas az antioxidáns tartalma, ezzel nagy lökést adsz a szervezetednek, hogy ellenálljon a betegségeknek.

6. Tisztább bőr
A tisztább, ragyogóbb bőr szintén egy olyan kellemes mellékhatása a rendszeres zöldturmix fogyásztásnak, amit hamar megtapasztalhatsz te is. A magas rostbevitel segít, hogy a szervezet méregtelenítése az emésztőrendszeren és ne a bőrünkön keresztül menjen végbe.

7. Megnövekedett energiaszint
Ha rutinszerűen fogyasztasz reggelente zöldturmixot, észre fogod venni, hogy energiasztinted szinte észrevétlenül megnövekszik. Ez annak köszönhető, hogy reggel olyan mennyiségű értékes tápanyagot viszel be a szervezetedbe, amik ellátnak az egész délelőttre való vitamin, ásványi anyag, antioxidáns és egyéb fontos tápanyag-munícióval. Ráadásul a teljesértékű és tiszta alapanyagoknak köszönhetően nem terhelik le az emésztőrendszert, így könnyen felszívódnak és azonnal érezheted jótékony hatásukat. Úgy indulsz neki a napnak, ahogy mindig is szerettél volna.

8. Tisztább gondolatok és könnyebb koncentráció
A zöldturmixok fogyasztása sok embernél együtt jár a reggeli kávé elhagyásával. Egyszerűen már nem érzik szükségét tovább a koffein-injekciónak. Emellett sokan számolnak be arról is, hogy tisztábban és fókuszáltabban tudnak gondolkodni, kevésbé ingerültek és idegesek mint korábban.

9. Klorofillban gazdag ételek fogyasztása
A zöldturmixok magas klorofill tartalma növeli az immunrendszer védekezőképoességét, tisztítja a vért és segít a szervezet méregtelenítésében is.

11. Lúgosítás
A zöldségek és gyümölcsök lúgosító hatású élelmiszerek és sok táplálkozási szakember szerint ezek fogyasztásával fenntarthatjuk a szervezetünk természetes sav-bázis egyensúlyát. Meg kell azonban jegyezni, hogy ha emellett továbbra is nagy mennyiségben fogyaszt valaki savasító hatású, finomított élelmiszereket, akkor a zöldturmix sem képes csodákat tenni.

Légy Te az első, aki hozzászól