Kókusztejes fűszeres sárgarépakrémleves

missgreen_sargarepakremleves

Ez a sárgarépakrémleves nagyon egyszerűen elkészül, mégis különleges a kókusztejnek köszönhetően. Hideg téli estékre való, amikor gyorsan kell valami melengető egy fárasztó nap után, de nem akarsz sokat bíbelődni a konyhában. Vendégvárónak is tökéletes. Ha általában kevés az időd munka után otthon és szeretnéd ha 20 perc alatt valami finom étel lenne az asztalon, akkor jó hír, hogy, akár hétvégén is előkészülhetsz rá, a tippet a recept alatt találod.

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 deka sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 konzerv kókusztej
  • 0,5-0,7 deci zöldségleves
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék (curry fűszerkeverékkel helyettesíthető)
  • fél lime leve
  • só, bors
  • 1 doboz csírakeverék (nem használjuk fel az összeset)
  • chilipehely (elhagyható)

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a vöröshagymát hámozd meg, a répát vágd fel egyforma méretű darabokra, a hagymát cikkelyekre és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Sózd, borsozd és locsold meg az olívaolajjal. Told be a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süsd puhára. Akkor lesz igazán jó, ha már karamellizálódni kedzenek a zöldségek.
  2. A megsült zöldségeket tedd át egy turmixgépbe, öntsd hozzá a kókusztej felét, a zöldséglevest, a lime levet és a garam masala fűszert. Turmixold krémesre. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még a kókusztejből vagy a zöldséglevesből, ízlés szerint. Ha szükséges, sózd, borsozd.
  3. Tálaláskor adj hozzá csírakeveréket és chilipelyhet.

Így készülj elő a hétvégén

A zöldségeket süsd meg már vasárnap, légmentes dobozban akár 3 napig is eláll a hűtőben. Így hétköznap este már csak a leves összeállítása vár rád, 15 perc alatt asztalon lesz a vacsora!

A recept az Éva magazin 2017. márciusi számában jelent meg.

missgreen_sargarepakremleves

Légy Te az első, aki hozzászól