Köles grillezett paprikával és kecskesajttal

koles_grillpaprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 db grillezett kápia paprika (fekete héja lehúzva)
  • 100g fetasajt (vagy kecskesajt)
  • 1  csokor  bazsalikom (de mehet bele menta vagy petrezselyem is)
  • 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors
  • 1 marék pirított fenyőmag vagy napraforgómag
  • 1 csésze (250ml) köles
  • 450ml zöldségleves

Elkészítés:

  1. Elkészítem a kölest: száraz serpenyőben néhány percig pirítom, enyhén elkezd barnulni és finoman illatozni. Ekkor felöntöm a forró zöldséglevessel és 15 perc alatt puhára főzöm. Ha megfőtt, villával felkeverem, hogy pergős legyen, egy salátástálba borítom, meglocsolm egy kevés olívaoljjal és kihűtöm.
  2. A paprikát és a fetát közben apró kockákra vágom. A bazsalikomleveleket lecsipkedem a száráról.
  3. Amikor a köles kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverek, ízlés szerint sózom, borsozom.

Légy Te az első, aki hozzászól