Mentás zöldborsókrémleves

mentas_zoldborsoleves_missgreen

Fotó: Liliproductions

Itt az ősz és ezzel beköszönt a tartalmas krémlevesek szezonja. Egy mentás zöldborsókrémlevessel kezdem a sort, ami tavasszal is nagy kedvenc, amikor frissen fejtett borsóból készülhet. Ilyenkor mélyhűtött borsóból készítem és én akár napokig is el vagyok egy nagyobb adaggal vacsorára.

Hozzávalók

  • 3 ek. vaj
  • 1 fej közepes vöröshagyma aprítva
  • 1 liter zöldségleves
  • 0,5 kg zöldborsó (pucolt mennyiség), lehet mélyhűtött is
  • 1 csomag menta
  • Só, bors
  • 1 deci tejszín

Elkészítés

  1. A vajat olvaszd fel egy lábosban.
  2. Add hozzá  a hagymát és folyamatosan kevergetve párold puhára.
  3. Tedd hozzá a zöldborsót, önts rá annyi zöldséglevest, hogy ellepje, forrald fel, majd mérsékeld a lángot és 5 perc alatt főzd puhára.
  4. Húzd le a tűzről, egy botmixerrel pürésítsd selymesen simára. Ha túl sűrűnek találod, önts hozzá még zöldségelevest. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Tálaláskor adj hozzá aprított mentát és tejszínt.

Fotó: Liliproductions

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Légy Te az első, aki hozzászól