Ez ismét egy olyan pikk-pakk elkészülő vacsora recept, amihez kevés előkészület és mindössze egy tepsi kell. Tudom, nem a klasszikus módja a fajitas elkészítésének, de hétköznapi gyors vacsorának tökéletes lesz! A zöldségek ízlés és a hűtő tartalma szerint variálhatóak.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 3 nagy kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 1 nagy fej édes fehérhagyma vagy lilahagyma
- 1 lime
- 1 csokor koriander vagy petrezselyem
- 1-1,5 tk. mexikói fűszerkeverék
- 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
- kukorica tortilla lapok
- tejföl
Elkésítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkemellfilét mosd meg, szárítsd le, vágd félbe.
- Az olívalajat keverd el a fűszerkeverékkel, a 2/3 részével dörzsöld be a csirkemelleket és helyezd egy tepsire. Süsd letakarva 20 percig, hogy átsüljön.
- Amíg sül a csirke, csíkozd fel a paprikákat és karikázd fel a hagymát.
- Amikor a csirkemell átsült, tedd 200 fokra a sütőt, helyezd el a tepsin a zöldségeket, a húst kend be a maradék fűszeres olajjal és 15-20 perc alatt grillezz mindent szép barnáspirosra.
- Tálalás előtt szeleteld apróra a csirkemelleket, forgasd át a fűszeres zöldségekkel, szórd meg a felaprított korianderrel.
- Tálald lime gerezdekkel, tejföllel és előmelegített tortilla lapokkal.