Ez a zöldsaláta grillezett sajttal igazi nyári étel. Bármilyen grillezhető zöldséggel elkészíthető, legjobb, ha kerti grillen készül, a sajttal együtt.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 doboz grillezni való sajt, pl. haloumi
- fél zacskó vegyes saláta mix
- 1 cukkini felkarikázva
- fél fej brokkoli rózsákra szedve
- fél csésze zöldborsó (pucolt mennyiség)
- 1 csésze főtt quinoa
- só, bors
- 2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- friss zöldfűszer, pl. petrezselyem, bazsalikom
Elkészítés
- A brokkolit és a zöldborsót forrásban lévő vízben főzd 1-1,5 percig majd öblítsd le hideg vízzel.
- A cukkini karikákat grillserpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalukon grillezd meg, majd tedd ugyanezt a 1,5 cm-es szeletekre vágott grill sajttal is.
- A zöldségeket keverd össze a főtt quinovával és a salátakeverékkel, locsold meg olívaolajjal, ízlés szerint sózd, borsozd és szórj rá apróra vágott friss zöldfűszert.
- Oszd kétfelé a salátát és tálald a sajtszeletekkel.
Előkészítési idő 15 perc
Tipp
Itt a nyár, a legfinomabb akkor lesz a salátád, ha faszénparázson sütve készíted el a grill zöldségeket a kertben vagy a teraszon. Akár a sajtot is megsütheted a parázs felett egy alufólia tálcán.
A recept 2017 júniusi Éva magazinban jelent meg.